Adu oamenii împreună - Legământul 5 - Cercurile Concentrice | Slefuitorul de Diamante

Adu oamenii împreună – Legământul 5 – Cercurile Concentrice

Cel mai plăcut și util legământ pentru mine este al cincilea, adu oamenii împreună!

Prima dată cand am vrut să ies la plimbare în natură, mi-am amintit regula ca niciodată să nu pleci în natura de unul singur. Și am dat strigare pe internet că vreau să ies, nu aveam nici un prieten pasionat ca și mine de ieșirile în natura, dar totusi la prima iesire am fost 4 oameni. Săptămânal ieșeam în natură, anunțând doar locul întâlnirii și un program informativ. Din 2009 până in prezent am fost la sute de astfel de ieșiri si am cunoscut mii de oameni care au fost adusi împreună de un simplu anunț postat într-o zi pe internet. În aceasta comunitate “Off-road in Dpbrogea” s-au legat prietenii, s-au îndrăgostit, s-au facut căsătorii, dar mai ales s-au facut afaceri, donații și umanitare.

Cel mai mare câștig al unei postări care a adus oamenii împreună este ca noi toți ne-am făcut viața mai frumoasă și mai bogată! Dar cele mai succes povești sunt cele în care oameni care s-au cunoscut în natura, oameni relaxati, care își trăiau hobby-ul au devenit parteneri de afaceri. Așa am împăcat utilul cu plăcutul, am vândut team-building-uri la off-road către companii, din care toți am avut de căștigat.

Astăzi, dacă o furtuna vine in viața mea, primii oameni la care apelez sunt prietenii de la off-road. Si ei la orice oră din noapte mă ridică din pat, mă echipez și plec în natură daca unul din ei este in nevoie sau pericol.

“Dacă vrei să ajungi repede, mergi singur. Dacă vrei să ajungi departe, mergeţi împreună” Proverb African

Daca nu vrei in viata ta consecințe, cum ar fi: singurătate, Alzheimer, divorț, să pierzi des prieteniile începute recent, poți ajunge să intri în depresie din motiv de izolare și singuratate. Să ai parte în mediul extern de: drum (autostrada) cu gropi, denivelări, greu de parcurs.

Tot ce ai de făcut este sa te rogi pentru cei singuri, “Tong Len pentru cei singuri”, să împărtășești evenimentele pe facebook, să nu urmărești filme/emisiuni cu discriminare, să alini singuratatea persoanelor, să mergi la azil de bătrâni, la camin de copii. Vorbește cu cel mai singuratic om din anturajul tău sau din compania unde lucrezi si include-l in grupul tau de prieteni.

Revenim la conceptul cercurilor concentrice, ca și la o țintă cu cât nimerești mai in centru, cu atât punctajul este mai bun. Pentru a fi pe PLUS vei planta semințe pozitive sau bune.

Centru (semințe foarte bune): Să lauzi o persoană în fața altei persoane.

Cercuri (semințe bune): să intermediezi relații de business, să promovezi evenimente, să încurajezi colaborarea într-un grup, să nu discrminiezi pe diverse motive (rasă, sex, religie, politică), să cauti calități ale unei persoane.

Din pacate uneori suntem pe MINUS pentru că plantăm semințe negative.

Centru (semințe foarte negative): Critici o persoană în fața altei persoane

Cercuri (semințe negative): urmărești emisiuni/filme cu certuri, să permiți discriminarea pe diverse motive, să faci comparații între persoane (fizic, caracterial, psihologic) sau între tine și alte persoane, să analizezi corpul altei persoane, să dai sfaturi prietenilor să se desparta de partener, să incurajezi discriminarea de orice fel, mai ales pe baza de aspect fizic, sectarism si prozeletism.

***

Legături către seria de articole despre cele 10 legăminte:

FAPTE: 1) Protejează viața, 2) Protejează proprietatea, 3) Puritate sexuală

VORBE: 4) Integritate, 5) Spune cuvinte care aduc oamenii împreună, 6) Vorbește cu blândețe, 7) Vorbește cu sens

GÂNDURI: 8) Bucură-te pentru succesul altora, 9) Compasiune pentru eșec, 10) Perspectivă corectă a realității.

About the Author Marius Dinu

Marius Robert Dinu Gazda grupului Diamond Cutter Constanta, membru fondator al clubului de vorbit in public Toastmasters Constanta, creator al proiectul “Coaching in natura cu Marius Robert Dinu".

follow me on:

A apărut cartea audio ”Șlefuitorul de diamante” !

În întreaga lume, milioane de oameni se opresc zilnic pentru a găsi în „Șlefuitorul de diamante” strategii care ii ajuta sa obțină succesul pe plan financiar și în viața personală. În doar zece ani, aceasta carte – care are la baza ințelepciunea din „Sutra Șlefuitorului de diamante”, o veche scriere tibetană – a devenit Biblia în domeniul afacerilor.

Peste 3 milioane de oameni din lumea întreagă aplica zilnic principiile din Diamond Cutter pentru a-și atinge cu succes obiectivele financiare și personale. Bazata pe Diamond Cutter Sutra – o străveche învățătura tibetana – aceasta carte a devenit o unealta moderna în business, tradusa în peste 20 de limbi și folosita pentru a crea noi businessuri de succes în toată lumea.