Bucură-te de succesul celorlalți - Legământul 8 - Cercurile concentrice | Slefuitorul de Diamante
Slefuitorul de Diamante
Shares

Bucură-te de succesul celorlalți – Legământul 8 – Cercurile concentrice

Am ajuns la al 8-lea legământ “Bucură-te de succesul celorlalți“, am plantat prin fapte și vorbe, iar acum intrăm în gânduri. Deși majoritatea oamenilor cred că faptele sunt cele mai mari generatoare de rezultate, noi știm că inaintea unei fapte cu siguranță au fost cuvinte și foarte multe gânduri prin care tu ai plantat ceea ce trăiești acum. De fiecare dată când spui ceva cu voce tare, înainte ți-ai spus deja în gând. Pentru că trăim în comunități suntem educati să facem fapte bune, să vorbim frumos, dar foarte puțini dintre noi înțelegem că este necesar să avem gânduri bune.

Timp de aproape 40 de ani, nu am știut să ma bucur de un răsărit sau de un apus. De fapt, apusul îl identific cu luna mea de miere, pentru că, pe seară am plecat spre munte și am mers mult timp cu soarele in ochi. Nu m-am bucurat de eclipsă, de marea înghețată, de prima mea experiența … mereu eram nesătul, îmi doream mai mult din același fel, din aceeași priveliște, din aceeași experiență. Ratam momente unice pentru că eu îmi doream să le surprind pe camera pentru mine, pentru alții, pentru eternitate.

Așa eram eu, dar încet, încet am învățat să mă bucur. Prima mea bucurie imensă a fost când am alergat prin ploaie, apoi când am văzut primul răsărit, când am admirat prima lună plină, eu cu mine și ea. Prima dată când am împărțit din cea mai bună prăjitură din lume și astfel inconștient, în mod natural, am plantat pe legamantul 8, Bucură-te pentru ceilalți!

Viața mea s-a schimbat, am avut parte de clipe de neuitat eu cu mine, eu cu alții, eu în natură, eu prin toate simțurile mele. M-am bucurat de experiențe frumoase cu adevărat și, dacă înainte imi mai doream încă o tură, încă o porție … acum știu să mă bucur de o unică experiență și niciodată nu-mi doresc să retrăiesc, ci doar să trăiesc experiența. Ultimul bastion a fost când am înțeles că, deși mă dădeam zen, uneori nutream sentimente de invidie că unii o au verde sau alții sunt cei mai buni in evenimente. Când am înțeles asta, am făcut pace în mine și am regretat, apoi am făcut “4 Puteri“, m-am angajat că pentru o perioadă sa nu mai invidiez pe nimeni. Am distribuit și am apreciat pe facebook tot ce faceau acei oameni și am fost imediat premiat cu un mic dezastru, nu o pană la masină, ci două, dar amândouă rezolvate fară efort, semn că semințele negative au inflorit în viața mea fără suferință.

Dupa ce am renunțat la a invidia, am experimentat a plânge de fericire pentru succesele altora. Cred că am plâns de fericire mult mai mult pentru realizările altora decât m-am bucurat eu pentru realizările mele. Eu mă simt împlinit, fericit când cei din jurul meu sunt fericiți.

Așa că, te invit să te bucuri de un succes al celui mai bun prieten, apoi al unui amic, apoi al soacrei, apoi al unui străin, apoi să te intorci si să te uiți în viața ta și o să o vezi cu adevărat frumoasă! Pentru că, ochii tăi s-au antrenat să vadă frumosul prin plantarea de gânduri bune către ceilalti și recolta a inflorit deja în viața ta!

Bucură-te!

sursa foto: Alex Hudițan

Dacă nu vrei să ai parte de consecințe, să nu te poţi bucura de succesele tale, să nu te bucuri de ceea ce ai, să nu ai niciodată suficient, să fii dominat de o dorință permanentă de orice, de lipsă, să ai o stare de nemulțumire permanentă din orice, iar in mediul extern, să ai parte de concurenţă „feroce”, tot ce ai tu sau altii să se termine sau se strică, să nu te poți bucura de momente, de fenomene ale naturii, de ploaie, de zapada, pentru tine totul să fie trist, urât și mohorât.

Ce ai de facut?
Oferă un “Like” pe facebook la postări, zâmbind și având un gând apreciativ față de acea persoană, identifică beneficiilor pe care succesul acelei persoane le aduce în lume si bucură-te, binecuvântează de succes persoane, apreciază faptele pozitive pe care le face o persoana pentru ceilalți, bucură-te, felicită!
 
Revenim la conceptul cercurilor concentrice, ca și la o țintă cu cât nimerești mai in centru, cu atât punctajul este mai bun. Din păcate uneori suntem pe MINUS pentru că plantăm semințe negative, proaste, rele, nedrepte pentru ca avem ganduri negative, proaste, rele, nedrepte.
Centru (semințe foarte negative): Să ai ganduri de invidie pentru succesul altei persoane.
Cercuri (semințe negative): să comentezi ironic succesul altei persoane, să găsești motive externe pentru insuccesul tău, să te compari cu cealaltă persoană, să comentezi ironic succesul pe care îl obține o persoană, mental, sau chiar verbal, să cauți mereu motive de comparație personală, să analizezi mental aspectul fizic al celor din jur, cu sentimente de regret putermic, de parere de rau, de invidie față de cum arată sau cum se comportă persoanele respective.
Pentru a fi pe PLUS vei planta semințe pozitive, bune sau drepte.
Centru (semințe foarte bune): Să te bucuri pentru progresele unei persoane.
Cercuri (semințe bune): să oferi susținere altor persoane, să încurajezi persoane, să oferi “Like-uri” pe facebook la postări.

About the Author Marius Dinu

Marius Robert Dinu Gazda grupului Diamond Cutter Constanta, membru fondator al clubului de vorbit in public Toastmasters Constanta, creator al proiectul “Coaching in natura cu Marius Robert Dinu".

follow me on:

A apărut cartea audio ”Șlefuitorul de diamante” !

În întreaga lume, milioane de oameni se opresc zilnic pentru a găsi în „Șlefuitorul de diamante” strategii care ii ajuta sa obțină succesul pe plan financiar și în viața personală. În doar zece ani, aceasta carte – care are la baza ințelepciunea din „Sutra Șlefuitorului de diamante”, o veche scriere tibetană – a devenit Biblia în domeniul afacerilor.

Peste 3 milioane de oameni din lumea întreagă aplica zilnic principiile din Diamond Cutter pentru a-și atinge cu succes obiectivele financiare și personale. Bazata pe Diamond Cutter Sutra – o străveche învățătura tibetana – aceasta carte a devenit o unealta moderna în business, tradusa în peste 20 de limbi și folosita pentru a crea noi businessuri de succes în toată lumea.