Cea mai bună unealtă pentru productivitate : Conștiința morții | Slefuitorul de Diamante

Cea mai bună unealtă pentru productivitate : Conștiința morții

Iată una din cele mai simple și directe metode da ați crește productivitatea 100%.

Productivitatea nu înseamnă neapărat că poți realiza multe lucruri într-o zi, ci se referă mai degrabă la întrebuințarea timpului și energiei tale pentru lucrurile care chiar contează cu adevărat. Acele lucruri care au sens pentru tine și îți aduc împlinire și bucurie la finalul zilei, înainte să pui capul pe pernă.

Iar această unealtă este – Conștiința Morții. 

Conștiința morții este cea mai simplă metodă, pe care dacă o antrenezi zilnic, poți da sens vieții și carierei tale, astfel încât ele să însemne mai mult decât năruirea treptată a energiei, bogăției și vitalității în drumul către bătrânețe și moarte.

Dacă nu ești capabil să-ți analizezi viața și cariera din perspectiva sfârșitului inevitabil, nu ai cum să te hotărăști să faci tot posibilul ca activitatea ta să aibă o semnificație și un folos în această lume. Probabil îți amintești capitolul 13 din Șlefuitorul de diamante, intitulat “Shirley”. În acel capitol Geshe Michael ne povestește despre Shirley, una din primele angajate la firma lor, o jamaicană puternică și mândră, cu o energie ce umplea toată încăperea atunci când intra pe ușă.

Datorită muncii intense și a statului peste program, încet încet, Shirley a început să aibă probleme cu sănătatea. Punea multă pasiune pentru departamentul de care era responsabilă, iar de multe ori chiar sărea și peste mese, ca nu cumva să piardă timpul pentru expedierea unor comenzi importante. Și uite așa, pe nepusă masă, la scurt timp după ce au început problemele de sănătate, Shirley a murit.

Logica budistă ne spune că orice lucru care are o cauză, trebuie să și înceteze la un moment dat. Sau ca un lucru să înceteze, nu e nevoie decât să înceapă. Dacă vrei să te asiguri ca viața și cariera ta să aibă un rost, trebuie să dezvolți această convingere nezdruncinată că ele într-o zi se vor sfârși. Până atunci vei fi tentat să te pierzi în diferite alte activități ce nu au cu adevărată valoare pentru evoluția ta.

Iar pentru ca o idee să devină parte din tine, ai nevoie s-o repeți de mai multe ori. Mai jos, ai o înregistrare de la una din întâlnirile grupului nostru pentru practica meditației. Este chiar o meditație dintr-un curs ce se cheamă – Practica zilnică de conștientizare a morții, ținut de Geshe Michael Roach în cadrul Institutului pentru studiul clasicilor asiatici.

Downloadează materialul audio și fă această meditație până când simți că ai eliminat mare parte din activitățile irelevante din viața ta !

Donwload mp3 !

Spor la plantat !

About the Author Octavian Baban

Ambasador @ Diamond Cutter România.   Îmi doresc ca prin răspândirea acestor învățături, fiecare om să-și poată creea o lume perfectă din care să vrea să facă parte.

A apărut cartea audio ”Șlefuitorul de diamante” !

În întreaga lume, milioane de oameni se opresc zilnic pentru a găsi în „Șlefuitorul de diamante” strategii care ii ajuta sa obțină succesul pe plan financiar și în viața personală. În doar zece ani, aceasta carte – care are la baza ințelepciunea din „Sutra Șlefuitorului de diamante”, o veche scriere tibetană – a devenit Biblia în domeniul afacerilor.

Peste 3 milioane de oameni din lumea întreagă aplica zilnic principiile din Diamond Cutter pentru a-și atinge cu succes obiectivele financiare și personale. Bazata pe Diamond Cutter Sutra – o străveche învățătura tibetana – aceasta carte a devenit o unealta moderna în business, tradusa în peste 20 de limbi și folosita pentru a crea noi businessuri de succes în toată lumea.