Cea mai eficientă sămânță: lipsa egoismului! | Slefuitorul de Diamante

Cea mai eficientă sămânță: lipsa egoismului!

De ce egoismul nu funcționează niciodată.

“Pentru a planta o sămânță ai nevoie de altcineva. Ceilalți oameni sunt solul în care ne plantăm semințele. Ideea că putem planta semințe fără alte persoane e la fel de absurdă ca ideea ca putem planta un pepene in aer, sus, în fața noastră.

Egoismul – adică să ai grijă numai de tine – este o greșeală fundamentală. Nu funcționează, nu are cum să funcționeze, fiindcă presupune ca lumea funcționează într-un anume fel iar lumea nu funcționează deloc așa. Când ești egoist, lucrezi împotriva modului în care funcționează de fapt lumea.

Egoismul nu funcționează niciodată.

Dacă suntem egoiști – dacă ignorăm ce vor ceilalți, dacă le ignorăm nevoile – atunci nu avem sol în care să plantăm semințele și orice am încerca să facem e sortit eșecului.

Aceasta e calea Virtuții. Virtute înseamnă aici pur si simplu să te porți frumos cu ceilalți oameni, să încerci să fii conștient (ă) de ce au ei nevoie și să-i ajuți să obțină acele lucruri.

Când faci asta, plantezi semințe pentru tot ce îți dorești tu”.

(Karma iubirii, pagina 414-415)

Una dintre cele mai eficiente semințe

 „Fiecare situație este o situație în care toată lumea câștigă dacă o abordezi din perspectiva semințelor. Iar dacă nu folosești semințele, atunci cineva va pierde și te vei bloca într-o situație nefericită.

Să predai este una dintre cele mai eficiente semințe dintre toate.

E ceva să abordezi situațiile din perspectiva semințelor, folosind Principiile „Șlefuitorului de Diamante”. Respectarea legilor karmei e ceva și e un lucru foarte necesar.

Dar pe măsură ce respecți aceste legi, vreau să fii cu precădere conștient că tu ești un exemplu pentru alți oameni. Astfel, semințele pe care le plantezi în timp ce respecți legile karmei vor fi infinit mai puternice, dacă împărtășești cu ceilalți ce se întâmplă, ce încerci să faci, noul sistem pe care îl urmezi.

Fii un exemplu, fii cineva care a găsit o nouă metodă pentru a face ca lucrurile să se întâmple în viața lui; fiindcă cel mai bun mod în care poți să-i înveți pe oameni este, pur și simplu, să fii tu un exemplu bun.

Aranjând ocazii în care oamenii pot primi ce își doresc, plantezi semințe ca să primești și tu ce își dorești. Și dacă ești tu un exemplu viu al adevărului – adevărul că modul în care îți poți îndeplini visurile e să îndeplinești visurile celorlalți – acesta este cel mai rapid mod în care să plantezi și să crești orice sămânță”.

(Geshe Michael Roach – „Karma iubirii”, pagina 441-443)

Nu e egoism dacă ajută pe toată lumea

 „Oricine folosește semințele pentru a crea ceva bun in viața lui e un exemplu bun, un model de urmat pentru toți cei din jurul lui. Folosești semințele și în viața ta apar lucruri minunate și toată lumea vede ce se întâmplă și încearcă abordarea  cu semințele.

Nu e nevoie să mergi peste tot și să predici despre semințe, încercând să convingi oamenii să acorde mai multă atenție bătrânilor singuri, spre exemplu.

Doar faptul că folosești semințele pentru a-ți îndeplini visurile – că încerci o metodă care în sfârșit funcționează de fiecare dată – va schimba viețile a sute de oameni din jurul tău. Vor încerca și ei, și va funcționa, și le va aduce fericire.

Și nu e ceva egoist. E exact opusul egoismului. Este lucrul cel mai lipsit de egoism pe care îl vei face vreodată. Și nu simți că așa  e bine, nu așa ai crezut întotdeauna că trebuie să fie?  Că acțiunile pe care le faci pentru a ajuta lumea sunt aceleași acțiuni pe care le faci ca să-ți afli tu fericirea?”

(Geshe Michael Roach – „Karma iubirii”, pagina 203-205)

About the Author Livia Soare

Livia este trainer acreditat în sistemul Șlefuitorului de Diamante. După ce a lucrat mulţi ani în domeniul juridic, în septembrie 2015 a descoperit principiile Şlefuitorului de Diamante, care au devenit un mod de viaţă şi care au au condus-o pas cu pas către descoperirea propriei misiuni în viaţă: aceea de a preda şi a duce mai departe aceste învăţături din sistemul Diamond Cutter.

A apărut cartea audio ”Șlefuitorul de diamante” !

În întreaga lume, milioane de oameni se opresc zilnic pentru a găsi în „Șlefuitorul de diamante” strategii care ii ajuta sa obțină succesul pe plan financiar și în viața personală. În doar zece ani, aceasta carte – care are la baza ințelepciunea din „Sutra Șlefuitorului de diamante”, o veche scriere tibetană – a devenit Biblia în domeniul afacerilor.

Peste 3 milioane de oameni din lumea întreagă aplica zilnic principiile din Diamond Cutter pentru a-și atinge cu succes obiectivele financiare și personale. Bazata pe Diamond Cutter Sutra – o străveche învățătura tibetana – aceasta carte a devenit o unealta moderna în business, tradusa în peste 20 de limbi și folosita pentru a crea noi businessuri de succes în toată lumea.