Cele 3 principii ale unei afaceri prospere | Slefuitorul de Diamante

Cele 3 principii ale unei afaceri prospere

Conform “Şlefuitorului de Diamante”, există 3 principii care stau la baza unei afaceri prospere:

Primul principiu la unei afaceri prospere:

Afacerea trebuie să fie prosperă: trebuie să aducă bani. În America şi în alte ţări occidentale predomină concepţia că este oarecum imoral ca oamenii care încearcă să ducă o viaţă spirituală să reuşească în afaceri, să câştige bani. În concepţia budistă însă, nu banii în sine sunt un lucru rău; de fapt, o persoană care dispune de mai multe resurse poate să facă pentru omenire mai multe fapte bune decât cineva lipsit de resurse. Problema este mai degrabă “cum” facem aceşti bani, dacă înţelegem de unde vin şi cum “să facem în aşa fel încât ei să vină în continuare” şi dacă “atitudinea noastră faţă de bani rămâne o atitudine sănătoasă”.

Aşadar, esenţial e să câştigăm bani prin mijloace curate şi cinstite, să înţelegem foarte bine de unde vin aceşti bani, astfel încât sursa lor să nu dispară, şi să păstrăm o perspectivă sănătoasă asupra lor cât timp dispunem de ei. Atât vreme cât facem toate aceste lucruri, câştigul financiar este în deplină concordanţă cu un mod de viaţă spiritual; ajunge de fapt, să se integreze într-un mod de viaţă spiritual.

Al doilea principiu la unei afaceri prospere:

Trebuie să ne bucurăm de bani; cu alte cuvinte, să învăţăm cum să ne păstram sănătatea minţii şi a trupului în timp ce facem bani. Activitatea prin care ne construim bunăstarea nu trebuie să ne epuizeze fizic si psihic, astfel încât să nu ne mai puteam bucura de ea. Omul de afaceri care îşi distruge sănătatea muncind anulează însuşi scopul afacerii.

Al treilea principiu la unei afaceri prospere:

Trebuie ca la final să poţi privi în urmă spre tot ce ai realizat şi să poţi spune cu mâna pe inima că toţi anii în care te-ai ocupat cu afacerile, au avut un rost. Sfârşitul oricarei initiaţive în care ne angajăm, ca de altfel sfârşitul vieţii fiecăruia dintre noi, este inevitabil pentru orice om care s-a implicat vreodată în afaceri. Şi, în momentul cel mai important al activităţii – la sfârşit, când ne uităm înapoi spre tot ce am înfăptuit – trebuie să constatăm că atitudinea noastră şi modul în care ne-am condus afacerile au însemnat ceva pe termen lung, ceva care a marcat pozitiv lumea în care trăim.

 

About the Author Livia Soare

Livia este trainer acreditat în sistemul Șlefuitorului de Diamante. După ce a lucrat mulţi ani în domeniul juridic, în septembrie 2015 a descoperit principiile Şlefuitorului de Diamante, care au devenit un mod de viaţă şi care au au condus-o pas cu pas către descoperirea propriei misiuni în viaţă: aceea de a preda şi a duce mai departe aceste învăţături din sistemul Diamond Cutter.

A apărut cartea audio ”Șlefuitorul de diamante” !

În întreaga lume, milioane de oameni se opresc zilnic pentru a găsi în „Șlefuitorul de diamante” strategii care ii ajuta sa obțină succesul pe plan financiar și în viața personală. În doar zece ani, aceasta carte – care are la baza ințelepciunea din „Sutra Șlefuitorului de diamante”, o veche scriere tibetană – a devenit Biblia în domeniul afacerilor.

Peste 3 milioane de oameni din lumea întreagă aplica zilnic principiile din Diamond Cutter pentru a-și atinge cu succes obiectivele financiare și personale. Bazata pe Diamond Cutter Sutra – o străveche învățătura tibetana – aceasta carte a devenit o unealta moderna în business, tradusa în peste 20 de limbi și folosita pentru a crea noi businessuri de succes în toată lumea.