Cum apar banii? | Slefuitorul de Diamante

Cum apar banii?

Cum apar banii de fapt?

În majoritatea cazurilor, tiparele menale specifice de care ai nevoie pentru a obţine un anumit rezultat în viaţa personală sau în afaceri sunt aproape opusul a ceea ce tinde să ne impună natura umană.

Spre exemplu, să presupunem că firma ta se zbate să reziste pe piaţă şi ai început să ai probleme cu încasările.  Instinctul natural al aproape oricărui individ sau reprezentant al unei corporaţii aflată în acestă situaţie îi impune să recurgă la restructurări.

Este important să ai mare grijă la reacţia ta naturală faţă de problema cu care te confrunţi, pentru că s-ar putea ca reacţia aceasta să nu facă decât să perpetueze problema. În limba tibetană acest fenomen este numit „korwa” sau „cercul fără de sfârşit al suferinţei”.

Există trei modalităţi prin care se poate imprima un tipar: prin fapte, vorbe şi gânduri. Dintre toate, cea mai importantă este, de departe, a treia; cu alte cuvinte, tiparele cele mai profunde sunt generate exclusiv de atitudini.

Spre exemplu, drept răspuns la presiunile financiare (indiferent dacă ne confruntăm cu ele în afaceri sau acasă), mai presus de toate, trebuie să evităm stare de spirit dominată de avariţie. Este esenţial să nu gândeşti ca un zgârcit, să nu îţi pierzi creativitatea, să nu renunţi la o perspectivă generoasă în adevăratul sens al cuvântului din cauza limitărilor impuse de noua situaţie financiară.

Dacă te cufunzi într-o stare de spirit guvernată de zgârcenie, refuzând celorlalţi cee ce de fapt ai putea – chiar şi în situaţia financiară de acum – să îţi permiţi fără probleme, vei da naştere unor tipare puternice care practic vor hotărî dacă vei reuşi sau nu să te redresezi.

Un alt aspect esenţial ce trebuie menţionat în acest context. In cadrul acestui străvechi sistem filosofic nu vorbim despre modul în care o anumită atitudine ar putea să de culoare percepţiei tale cu privire la situaţia ta financiară, ci mai curând lămurim detaliile unui proces care practic condiţionează realitatea din jurul tău. Nu ne ocupăm de ce gândeşti în legătură cu faptul că nu poţi să îţi plăteşti datoriile. Vorbim despre modul în care ce gândeşti decide efectiv dacă poţi să îţi plăteşti sau nu datoriile. Ideea fundamentală pe care vrem să o exprimăm aici este profundă şi nu se regăseşte în nici un alt sistem care ne învaţă cu se conduce o afacere: banii apar prin cultivarea unei stări generoase de spirit.

 

Şlefuitorul de Diamante, cap. 6, Cum să foloseşti singur potenţialul, pag. 97

About the Author Livia Soare

Livia este trainer acreditat în sistemul Șlefuitorului de Diamante. După ce a lucrat mulţi ani în domeniul juridic, în septembrie 2015 a descoperit principiile Şlefuitorului de Diamante, care au devenit un mod de viaţă şi care au au condus-o pas cu pas către descoperirea propriei misiuni în viaţă: aceea de a preda şi a duce mai departe aceste învăţături din sistemul Diamond Cutter.

A apărut cartea audio ”Șlefuitorul de diamante” !

În întreaga lume, milioane de oameni se opresc zilnic pentru a găsi în „Șlefuitorul de diamante” strategii care ii ajuta sa obțină succesul pe plan financiar și în viața personală. În doar zece ani, aceasta carte – care are la baza ințelepciunea din „Sutra Șlefuitorului de diamante”, o veche scriere tibetană – a devenit Biblia în domeniul afacerilor.

Peste 3 milioane de oameni din lumea întreagă aplica zilnic principiile din Diamond Cutter pentru a-și atinge cu succes obiectivele financiare și personale. Bazata pe Diamond Cutter Sutra – o străveche învățătura tibetana – aceasta carte a devenit o unealta moderna în business, tradusa în peste 20 de limbi și folosita pentru a crea noi businessuri de succes în toată lumea.