Cum să recunoști și să eviți o ofertă proastă | Slefuitorul de Diamante

Cum să recunoști și să eviți o ofertă proastă

De multe ori în muncă și în viața noastră suntem puși în situația de a lua decizii. După cum ai citit și în Management Karmic, deciziile sunt cel mai mare factor de stres pentru un antreprenor.
Câteva exemple ar fi:
– Cum abordăm campanie de promovare a noului produs? Publicitate online, sau offline.
– Dacă alegem publicitatea online, ce alegem? prin Facebook? Google Adwords? Email marketing?
– Unde organizăm teambuildingul? la munte sau la mare? sau în Delta Dunării?
– Ce tip de mobilier să cumpărăm pentru birouri? Scaune roșii sau verzi?
etc… decizii peste decizii…

Ori de câte ori suntem puși în fața unei decizii, se zice că nu este o situație bună conform cu Sistemul Diamond Cutter. Această situație, după cum îi zice Geshe Michael Roach, se numește “A Diamond Deal”. Orice decizie am lua are plusuri și minusuri, nu vom fi niciodată pe deplin satisfăcuți.

Exemplul clasic din lumea comercianților de diamante este atunci când vânzătorul îți dă să alegi între un diamant galben și unul cu un punct mic negru pe el. Evident că nici unul nu este bun, dar îți scoate în evidență mica eroare de pe diamantul cu punctul negru, pentru ca apoi să ți-l vândă pe cel galben, tu crezând că ai făcut alegerea perfectă.

În seria de filmulețe de mai jos Geshe Michael îți explică cum să-ți dai seama când ești prins între două decizii proaste și apoi cum să “plantezi” ceea ce-ți dorești cu adevărat.

Enjoy !

About the Author Octavian Baban

Ambasador @ Diamond Cutter România.   Îmi doresc ca prin răspândirea acestor învățături, fiecare om să-și poată creea o lume perfectă din care să vrea să facă parte.

A apărut cartea audio ”Șlefuitorul de diamante” !

În întreaga lume, milioane de oameni se opresc zilnic pentru a găsi în „Șlefuitorul de diamante” strategii care ii ajuta sa obțină succesul pe plan financiar și în viața personală. În doar zece ani, aceasta carte – care are la baza ințelepciunea din „Sutra Șlefuitorului de diamante”, o veche scriere tibetană – a devenit Biblia în domeniul afacerilor.

Peste 3 milioane de oameni din lumea întreagă aplica zilnic principiile din Diamond Cutter pentru a-și atinge cu succes obiectivele financiare și personale. Bazata pe Diamond Cutter Sutra – o străveche învățătura tibetana – aceasta carte a devenit o unealta moderna în business, tradusa în peste 20 de limbi și folosita pentru a crea noi businessuri de succes în toată lumea.