Cum să te bucuri de banii tăi | Slefuitorul de Diamante

Cum să te bucuri de banii tăi

@foto – Alex Hudițan

“Cum să te poți bucura de banii tăi”… Iată un tipar mental ce ar fi bine să-l exersezi cât mai des !

Una din cele mai mari confuzii care există în lumea noastră este că banii aduc fericirea. Iar cei care se feresc să creadă 100% în această afirmație, zic, cel mult, că o întrețin.

Dar acum, după ce ai mai studiat puțin din principiile tiparelor mentale și al potențialului ascuns al fiecărui lucru, sper că te-ai obișnuit cu modul cum funcționează aceste tipare și nu mai crezi că pot răsări mere, plantând pere. Este logic ca dacă vrei o experiență plăcută, trebuie să produci o cauză similară.

Exista 4 situații diferite ce demonstrează că banii în esență nu produc bucurie, deoarece:

  1. exista oameni fericiți și cu bani
  2. exista oameni fericiți și fără bani
  3. exista oameni nefericiți și cu bani
  4. exista oameni nefericiți și fără bani

Logic ar trebui să deduci că nu exista o corelație directă.

“Pentru orice îți dorești în viață, trebuie să plantezi o sămânță”   ~ Geshe Michael Roach

Iar în cazul acesta, a te putea bucura de banii tăi, sau de lucrurile din jurul tău vine exact dintr-o cauză similară : “A te bucura de succesul celorlalți” (inclusiv succesul așa-zișilor adversari ai tăi ). Iar pe partea negativă, ai nevoie să stopezi perpetuarea tiparului mental de invidie pentru ceilalți sau pentru succesul lor.

Iată și un scurt interviu pe care mi l-a luat Daniel Tănase acum ceva vreme, în care discutam fix despre acest tipar mental. Daniel Tănase și-a lansat în acest an noul lui blog de educație financiară și a inspirat deja o mulțime de oameni să-și pună la punct capitolul bani din viața lor. Îți recomand să-i citești și cartea (“Salvează-ți banii“) și să urmărești interviul nostru de mai jos !

Spor la plantat !

About the Author Octavian Baban

Ambasador @ Diamond Cutter România.   Îmi doresc ca prin răspândirea acestor învățături, fiecare om să-și poată creea o lume perfectă din care să vrea să facă parte.

A apărut cartea audio ”Șlefuitorul de diamante” !

În întreaga lume, milioane de oameni se opresc zilnic pentru a găsi în „Șlefuitorul de diamante” strategii care ii ajuta sa obțină succesul pe plan financiar și în viața personală. În doar zece ani, aceasta carte – care are la baza ințelepciunea din „Sutra Șlefuitorului de diamante”, o veche scriere tibetană – a devenit Biblia în domeniul afacerilor.

Peste 3 milioane de oameni din lumea întreagă aplica zilnic principiile din Diamond Cutter pentru a-și atinge cu succes obiectivele financiare și personale. Bazata pe Diamond Cutter Sutra – o străveche învățătura tibetana – aceasta carte a devenit o unealta moderna în business, tradusa în peste 20 de limbi și folosita pentru a crea noi businessuri de succes în toată lumea.