Eliminarea buruienilor din afaceri (Studiu de caz) | Slefuitorul de Diamante

Eliminarea buruienilor din afaceri (Studiu de caz)

Două lucruri am sa va împărtășesc.

Punctul 1. Legat de seminte si corelatii pentru Cele 4 Puteri. Functioneaza Cele 4 Puteri daca il facem fara sa stim ce seminte am plantat. Doar sa constientizam ca am plantat niste seminte care ne “forteaza” sa experimentam un lucru sau altul. Scriu asta pentru ca am tot vazut intrebari de genul: ce seminte am plantat pentru x, y lucru, sau ce seminte cauzeaza x,y lucru. Nu stim mereu :) si asta e partea tare, adica nu cred ca are rost sa stim exact FIX acea samanta, sau sa ne cramponam ca cine stie ce am facut in trecut. Ce e facut e bun facut. 4P merge si “orbeste”, ma eliberez de samanta x, y, care imi cauzeaza x,y lucru.

Daniel Ene – Specialist SEO și Publicitate Online

Eu asa le fac, si functioneaza si asa.La fel functioneaza si cu semintele bune. Uitam lucrurile bune pe care le facem pentru altii. Putem face CM pe semintele pe care nu le cunoastem.

Niste intrebari pe care mi le tot pun si eu legat de tot procesul asta, 4P, CM, plantat, etc este cat dureaza pana cand… Am vazut de aproape 1 an jumate de cand aplic ca nu stii cand, nu stii cum, doar stii ca se va […]. Te lasi in voia Domnului si iti faci treaba. Mi-au intervenit ceva frustrari si pe partea asta, chiar in aceste momente in care scriu sunt ceva frustrari :), dar fac 4P pe asta. Pe acele seminte (pe care nu le stiu) dar care imi cauzeaza gandurile de frustrari.

Punctul 2.

Eu lucrez in domeniul SEO (search engine optimization) care nu este o stiinta exacta. Lucrez cu diversi clienti din diverse nise cu majoritatea am succes (mai ales la cei care au super seminte plantate), dar sunt si anumite cazuri in care simt ca orice as face strategiile mele (care functioneaza in 90% din cazuri) nu dau rezultate pentru anumiti clienti.

De cateva luni am niste clienti noi, carora le-am dezvoltat si implementat o super strategie, intr-o nisa destul de competitiva. Simteam cateodata ca orice as face, site-ul respectiv nu creste in Google, nu creste traficul mai deloc.

Ce am facut: 4P pe toate acele seminte care ma “forteaza” sa percep acest insucces. Am facut niste sesiuni bune, nu foarte multe. Mi-am luat responsabilitatea ca daca este in realitatea mea, cauza sunt eu + semintele mele plantate in trecut. Nu am “dat vina” repede pe semintele clientilor mei.

Ce s-a intamplat, marti am fost la ei si am luat la analizat cuvintele pe care le optimizam. Marea lor majoritate din cele importante sunt in top 3, restul in prima pagina. Am plecat in Nov de la o pozitie medie pe toate cuvintele de 15, am ajuns acum la o pozitie medie de 6 tot pe acele cuvinte. Asta in cateva luni, cu mult, mult mai putini bani investiti decat competitorii lor. La fel si traficul a crescut foarte mult fata de perioadele similare de anul trecut. Undeva la 21% Feb 2016 vs Feb 2015, si anumite varfuri cu peste 200%.

Acum, lasand la o parte strategia, banii si timpul investiti, pun pret foarte mult pe rezultate provenite din 4P, am scos acele lucruri care efectiv nu ma lasau sa vad succesul in jurul meu.

Pentru cei dintre voi care aveti clienti si lucrati in mod direct cu ei, merge struna 4P pentru care nu au rezultatele dorite, sau dureaza foarte mult. Eu mi-am luat responsabilitatea pentru ce voiam sa vad, am scos buruienile si s-au intamplat niste lucruri foarte tari.

E foarte tare sistemul asta, ca ii poti ajuta pe altii lucrand la tine.

PS: “i-am si fortat” sa dea produse sa inceapa sa isi planteze seminte bune pt viitor

PPS: aici am indentificat si o parte de seminte care imi cauzau asta. Le-am vazut si la ei: invidie pe succesul competitorilor, bucurie la insuccesul altor persoane/afaceri.

PPPS: fix acum mi-am dat seama, poti face Meditația Cafelei (CM) pe faptul ca ai facut 4P pentru altii, ce tare :), ei au inceput sa aiba mai multe comenzi, incasari, bani, angajatii stau mai linistiti ca au de lucru si vor fi platiti + multa multa bucurie in viata clientilor lor.

About the Author ene daniel

Daniel Ene este Specialist SEO și Publicitate On-line.

A apărut cartea audio ”Șlefuitorul de diamante” !

În întreaga lume, milioane de oameni se opresc zilnic pentru a găsi în „Șlefuitorul de diamante” strategii care ii ajuta sa obțină succesul pe plan financiar și în viața personală. În doar zece ani, aceasta carte – care are la baza ințelepciunea din „Sutra Șlefuitorului de diamante”, o veche scriere tibetană – a devenit Biblia în domeniul afacerilor.

Peste 3 milioane de oameni din lumea întreagă aplica zilnic principiile din Diamond Cutter pentru a-și atinge cu succes obiectivele financiare și personale. Bazata pe Diamond Cutter Sutra – o străveche învățătura tibetana – aceasta carte a devenit o unealta moderna în business, tradusa în peste 20 de limbi și folosita pentru a crea noi businessuri de succes în toată lumea.