Episodul 4: Obiecte în meditație | Slefuitorul de Diamante

Episodul 4: Obiecte în meditație

În episodul 4 al seriei introductive despre DCI 3 discutăm despre obiecte în meditație. Într-o lecție anterioară ziceam că meditația corectă presupune să ai obiect în vizorul atenției pentru a cultiva mintea cu calități similare obiectului pe care-l alegi.

Dintre toate obiectele pe care le vom folosi în meditațiile din sistemul DCI, sunt 3 obiecte principale, mai degrabă, 3 aspecte ale căii de evoluție.

Cele 3 sunt:

  • RENUNȚAREA
  • COMPASIUNEA
  • CONCEPȚIA CORECTĂ

Mai multe explicații despre fiecare din aceste 3 aspecte vei primi la curs. Pe scurt… Renunțarea presupune să renunți la metode și atitudini în gândire ce nu funcționează. Acest lucru se întâmplă pe măsură ce îți dai seama din ce în ce mai mult că metodele convenționale prin care încerci să faci ca lucrurile să funcționeze în afacerea și-n cariera ta nu dau roade de fiecare dată, mai mult, produc și multe frecușuri mentale. E un obiect important, pentru că de aici se stabilește baza corectă pentru evoluție.

Compasiunea, presupune aspirația de a te elibera de toate constrângerile și obstacolele din viața ta pentru a putea fi cu adevărat în folosul celor din jur. Cultivarea compasiunii este combustibilul ce te va susține negreșit în toată munca pe care o ai de făcut, indiferent cât de grea ar fi.

Iar Concepția Corectă, este modul corect de a privi realitatea (pixul) și presupune 2 fețe ale monedei: Prima este interdependența, faptul că tot ce experimentăm atât ca percepție, obicei și realitate înconjurătoare vine din tiparele noastre mentale, iar a 2-a față a monedei este vacuitatea (potențialul ascuns), faptul că obiectele din realitatea noastră sunt lipsite de o natură intrinsecă.

Orice cale de evoluție care aduce rezultate concrete, conține aceste 3 aspecte.

Evenimentul DCI Nivelul 3 “Antrenamentul Mental Pentru Succes” va avea loc pe 24-25 septembrie 2017
Detalii despre eveniment găsești aici!

 

About the Author Octavian Baban

Ambasador @ Diamond Cutter România.   Îmi doresc ca prin răspândirea acestor învățături, fiecare om să-și poată creea o lume perfectă din care să vrea să facă parte.

A apărut cartea audio ”Șlefuitorul de diamante” !

În întreaga lume, milioane de oameni se opresc zilnic pentru a găsi în „Șlefuitorul de diamante” strategii care ii ajuta sa obțină succesul pe plan financiar și în viața personală. În doar zece ani, aceasta carte – care are la baza ințelepciunea din „Sutra Șlefuitorului de diamante”, o veche scriere tibetană – a devenit Biblia în domeniul afacerilor.

Peste 3 milioane de oameni din lumea întreagă aplica zilnic principiile din Diamond Cutter pentru a-și atinge cu succes obiectivele financiare și personale. Bazata pe Diamond Cutter Sutra – o străveche învățătura tibetana – aceasta carte a devenit o unealta moderna în business, tradusa în peste 20 de limbi și folosita pentru a crea noi businessuri de succes în toată lumea.