HLAKSAM NAMDAK - asumarea răspunderii | Slefuitorul de Diamante

HLAKSAM NAMDAK – asumarea răspunderii

HLAKSAM NAMDAK – asumarea răspunderii
—-
În Karma Iubirii (Întrebarea 5), Geshe vorbește despre “hlaksam namdak”, un termen tibetan pentru “Asumarea răspunderii”. Înseamnă “asumarea personală a răspunderii”, adică “voi avea eu grijă ca acest lucru să se întâmple, e răspunderea mea personală și mă voi asigura că așa va fi. Mort, copt, fac ce-i de făcut. Nu există scuze :-)

În Șlefuitor se vorbește despre “mazal”, cuvântul desemnat pentru a încheia un contract verbal – moment după care nu mai poți da înapoi. Ai zis “mazal”, îți respecți partea din înțelegere, chiar dacă n-ai semnat niciun act. “Mazal” e mai presus de orice act.

Unul din “insait”-urile mele de la Sedona a fost legat de acest concept de “hlaksam namdak”. M-a impresionat și am decis să-l aplic personal, la început pentru lucruri mici, “de probă”. De exemplu, să nu fie vase murdare pe masă sau în chiuvetă când merg la somn. D-astea mărunte, înțelegeți voi…

Am constatat apoi un efect absolut neașteptat: am MULT mai multă energie pe tot timpul zilei. De când e răspunderea mea personală, neîmpărțită cu nimeni, de a face anumite lucruri (și fac o paranteză nu mă trage nimeni la răspundere, de altfel nimeni nu știe ce mi-am asumat, poate e chiar bine să fie secret, cine știe?), parcă-mi dă Universul o energie ieșită din comun, neașteptată, voioasă, pentru a face acele lucruri, dar și orice mai fac în timpul zilei. Cred că e un pic din gustul acelui “joyful effort” / efort cu bucurie de care se vorbește în Șlefuitor la începutul capitolului 7.

Cred că hlaksam namdak e o metodă foarte bună, chiar dacă un pic forțată la început, de a ieși din depresie sau din stări negative și a ajunge sus, sus de tot.

About the Author Diaconu Gec

Gec Diaconu, fondatorul portalului international Reiki Rays Specialist în Marketing Online Trainer DCI România

A apărut cartea audio ”Șlefuitorul de diamante” !

În întreaga lume, milioane de oameni se opresc zilnic pentru a găsi în „Șlefuitorul de diamante” strategii care ii ajuta sa obțină succesul pe plan financiar și în viața personală. În doar zece ani, aceasta carte – care are la baza ințelepciunea din „Sutra Șlefuitorului de diamante”, o veche scriere tibetană – a devenit Biblia în domeniul afacerilor.

Peste 3 milioane de oameni din lumea întreagă aplica zilnic principiile din Diamond Cutter pentru a-și atinge cu succes obiectivele financiare și personale. Bazata pe Diamond Cutter Sutra – o străveche învățătura tibetana – aceasta carte a devenit o unealta moderna în business, tradusa în peste 20 de limbi și folosita pentru a crea noi businessuri de succes în toată lumea.