Ce am învățat despre performanță de la un pilot Blue Angel | Slefuitorul de Diamante

Ce am învățat despre performanță de la un pilot Blue Angel

Weekendul trecut l-am cunoscut pe John Foley în cadrul evenimentului DCI 5 din Sofia. John este pilotul care a jucat în Top Gun, face parte din echipa Blue Angels și este prieten bun cu Geshe Michael Roach. Au terminat în acest weekend la Sofia turneul prin Europa împreună.

John Foley, (zis și Gucci în echipa lui) a avut să ne împărtășească multe din experiența lui de pilot Blue Angels. La nivel mondial, sunt doar 244 piloți blue angels.

Focus. Echipă. Încredere.

Pe lângă acuratețea incredibilă pe care un pilot de avion de vânătoare are nevoie s-o aibe, ne-a învățat cât de important este lucrul în echipă. Contractele făcute între membrii echipei înainte de începerea oricărui proiect sunt bazate pe încredere și angajament total. Așa au reușit ei să facă toate acele manevre periculoase în echipa lor de 6-8 avioane. Când 2 avioane zboară unul spre altul cu 1000km/h și se întrepătrund, ai nevoie de încredere maximă pentru a realiza acest lucru.

Nivelul focusului este incredibil atunci când faci astfel de manevre. Ne explica cum își lua ca reper atunci când zbura cu wing-ul lui chiar și fereastra unei case ce abia se vedea de sus. Dar imediat ce trecea de ea, era sigur că poate realiza manevra și comunica acest lucru instant prin cască partenerului.

La fel, ne-a recomandat să ne asumăm munca pe care o facem și când aplicăm cei 4 pași. Fie că spunem direct, sau nu-i spunem, partenerul nostru karmic tebuie să simtă că suntem 100% pentru el.

Un alt lucru fain, a fost emoția de speranță pe care o urmărești atunci când plantezi. Ne-a dat exemplul fetiței pe care o ținea el în brațe la finalul showlui aerian, precum și momentul când l-a dus tatăl lui prima dată la un show aerian. A fost suficientă o emoție puternică de speranță, pentru ca apoi 25 de ani mai târziu el să ajungă un Blue Angel.

Ne-a dat un exemplu concret de lucru și focus în echipă, similar cu cel pe care-l folosea el în munca cu echipa lui de piloți. Procesul : Belief – Brief – Contracts – Debrief. Iar la finalul acestui proces, sintagma lui era ‪#‎gladtobehere‬. Să celebrezi, să te bucuri că am realizat acest lucru împreună. Debrief-ul (feedback) putea uneori să dureze mai mult decât toate celallte etape la un loc, dar nu-l evitau deoarece era cel mai important pentru evoluția echipei.

Și cea mai faină sămânță pe care a plantat-o prin demonstrațiile lui aeriene din anii 90 când a venit în Bulgaria și restul Europei, … este că a reușit să unească oameni din politică ce erau separați de zeci de ani… datorită regimului comunist dinainte. Președintele Bulgariei la vremea respectivă l-a felicitat pentru că el a reușit să facă ce nu a putut el realiza în toată cariera lui politică.

Enjoy John Gucci Foley !

iată și un scurt material video cu John aici !

About the Author Octavian Baban

Ambasador @ Diamond Cutter România.   Îmi doresc ca prin răspândirea acestor învățături, fiecare om să-și poată creea o lume perfectă din care să vrea să facă parte.

A apărut cartea audio ”Șlefuitorul de diamante” !

În întreaga lume, milioane de oameni se opresc zilnic pentru a găsi în „Șlefuitorul de diamante” strategii care ii ajuta sa obțină succesul pe plan financiar și în viața personală. În doar zece ani, aceasta carte – care are la baza ințelepciunea din „Sutra Șlefuitorului de diamante”, o veche scriere tibetană – a devenit Biblia în domeniul afacerilor.

Peste 3 milioane de oameni din lumea întreagă aplica zilnic principiile din Diamond Cutter pentru a-și atinge cu succes obiectivele financiare și personale. Bazata pe Diamond Cutter Sutra – o străveche învățătura tibetana – aceasta carte a devenit o unealta moderna în business, tradusa în peste 20 de limbi și folosita pentru a crea noi businessuri de succes în toată lumea.