Episodul 3: Meditatorul, elefantul și maimuța | Slefuitorul de Diamante

Episodul 3: Meditatorul, elefantul și maimuța

În episodul 3 al seriei introductive pentru DCI 3,  vom defini mai exact ce se înțelege prin termenul Meditație.

Circulă multe idei pe internet despre termenii Meditație și A medita, dar  spre neajunsul practicienilor, nu sunt definiții corecte. Pentru a te ajuta să meditezi corect și ca practica ta să dea rezultate, e bine să pornești de la o definiție ce se bazează pe o tradiție autentică de peste 2500 de ani.

Meditația se rezumă cultivarea minții. Iar pentru asta avem nevoie de un obiect suficient de valoros pe care să-l aducem în vizorul atenției minții noastre.

Pe lângă definiția corectă a termenului meditație, tot în acest episod, vei afla și care este traseul pe care un practician îl are de parcurs în cariera lui de meditator. Vei afla despre elefanți și maimuțe, despre obstacolele peste care avem de trecut pentru a ajunge la liniștea mentală.

Iată și ce reprezintă câteva din obiectele și animalele din acest filmuleț:

Elefantul sălbatic: Mintea noastră!

Culoarea neagră a elefantului: Letargia din timpul practicii.

Maimuța: Tendința minții de a fi distrasă.

Culoarea neagră a maimuței: Agitația mentală.

Flăcări de diferite dimensiuni: Nivelul de efort necesar pentru a trece peste obstacol și pentru a ascuți atenția mentală.

Culoarea albă a elefantului: Creșterea clarității și fixației mentale.

Oglinda: Obiecte exterioare ce țin de simțul vizual și care ne distrag în pracitcă.

Țimbal-uri: Distrageri ce țin de simțul auzului.

Scoică umplută cu șofran: Obiecte ce țin de simțul mirosului.

Fructele: Obiecte ce țin de simțul gustativ.

Con de mătase: Obiecte ce țin de simțul tactil și care pot distrage atenția de la obiectul ales în meditație.

Evenimentul DCI Nivelul 3 “Antrenamentul Mental Pentru Succes” va avea loc pe 24-25 septembrie 2017
Detalii despre eveniment găsești aici!

Spor !

About the Author Octavian Baban

Ambasador @ Diamond Cutter România.   Îmi doresc ca prin răspândirea acestor învățături, fiecare om să-și poată creea o lume perfectă din care să vrea să facă parte.

A apărut cartea audio ”Șlefuitorul de diamante” !

În întreaga lume, milioane de oameni se opresc zilnic pentru a găsi în „Șlefuitorul de diamante” strategii care ii ajuta sa obțină succesul pe plan financiar și în viața personală. În doar zece ani, aceasta carte – care are la baza ințelepciunea din „Sutra Șlefuitorului de diamante”, o veche scriere tibetană – a devenit Biblia în domeniul afacerilor.

Peste 3 milioane de oameni din lumea întreagă aplica zilnic principiile din Diamond Cutter pentru a-și atinge cu succes obiectivele financiare și personale. Bazata pe Diamond Cutter Sutra – o străveche învățătura tibetana – aceasta carte a devenit o unealta moderna în business, tradusa în peste 20 de limbi și folosita pentru a crea noi businessuri de succes în toată lumea.