Meditații - DCI 2 & Follow UP | Slefuitorul de Diamante

Meditații – DCI 2 & Follow UP

DCI 2 Follow UP

1) Provocarea de 30 de zile.
E foarte important să te ții de acea provocare de 30 zile despre care s-a discutat la workshop. Ți-ai luat angajamentul față de colegul cu care ai lucrat și față de îndrumător că vei aplica cei 4 pași pentru cel mai important obiectiv al tău. Nu uita să trimiți acel feedback odată la 10 zile, sau cel puțin o poză cu tine și cu partenerul cu care ai ales să plantezi tiparul mental.

2) Întâlnirile grupului mastermind.
Vom continua să avem întâlniri periodice de tip mastermind pentru susținerea tuturor celor care au nevoie în aplicarea corectă a acestui sistem. De multe ori pot apărea situații mai delicate, mai complexe, sau pur și simplu uiți de sistemul semințelor și revii la vechile metode convenționale. Până te vei obișnui cu acest mod de lucru ai nevoie să fii în contact cu alți oameni care-ți pot împărtăși din experiența lor.

Momentan folosim grupul de Facebook pentru a anunța aceste întâlniri.
Ele au loc joia, de la ora 19-21 la Connect Hub – Blv Dacia nr 99, București.

Pentru alte grupuri din provincie vă recomand să intrați în contact cu cei care le administrează. Ex: Cluj, Sibiu, Galați, Iași, Brașov și Constanța.

3) Întâlnirile DCI Immersion, pentru studiul aprofundat. O parte din membrii grupului din București și-au arătat interesul pentru studiul aprofundat al acestor învățături, pentru a prinde mai multă claritate și încredere în aplicarea lor. Așa că avem și o întâlnire destinată în special studiului Dharma. Ele se țin tot la Connect Hub.
Mai multe detalii despre cursurile pe care le-am parcurs până acum găsești aici: https://diamondcutter.ro/dci-immersion

Pentru a studia materiale mai avansate poți accesa acest site. http://theknowledgebase.com/
Este actualizat cu toate conferințele ținute de GMR atât pe afaceri cât și pe studiul Dharma.

4) Carnețelul de 3x sau 6x pe zi.
Cei care au fost anul trecut la DCI 1 știu foarte bine că metoda carnețelului este una din cele mai puternice unelte care te vor ajuta să schimbi cu adevărat realitatea din jurul tău.
Dacă încă nu ții carnețelul, îți recomand să priveștiacest material video în care recapitulez cele 10 precepte morale pozitive pe care le vei ține zilnic cu ajutorul carnețelului.

5) Practica Yoga
Mulți dintre cei care ați participat la eveniment m-ați întrebat cum puteți să vă țineți de practica zilnică yoga, pentru sănătate fizică și antrenament mental. Eu recomand să practicați același stil de yoga pe care cei din echipa DCI îl recomandă – Yoga Lady Niguma https://www.youtube.com/watch?v=LGKfp45D4Wg (35 minute)
și există chiar și o sesiune condusă de GMR, ce durează o oră – https://www.youtube.com/watch?v=4qhX4F86rT4

E important să mergi odată pe săptămână și la o sală, cu un prieten eventual, pentru a exersa în mod corect.

6) Pozele !
La fel, mulți m-ați întrebat de poze. Încă mai aștept și eu să vină partea 2a de la Laurențiu. Prima am urcat-o pe Facebook aici: – album foto DCI 2
,iar dacă vrei să le descarci la calitate ridicată, poți intra pe această galerie:
http://luicanlaurentiuphotography.pixieset.com/diamondcutterinstitute/

7) Cărțile
Chiar dacă la eveniment s-a epuizat Karma Iubirii, am vorbit cu cei de la editură și mi-au promis că vor reface stocul cât mai curând posibil. Dacă vrei să comanzi cărțile online, o poți face direct de pe site https://diamondcutter.ro/carte , iar cei de la editură te vor suna când vor intra cărțile pe stoc.

8) Retreatul din Thailanda
La finalul conferinței, GMR a menționat de un retreat în Tailanda. Pentru cei care sunt interesați în luna decembrie de acest eveniment, pot găsi mai multe informații aici: https://form.jotform.com/dtimothy/thailand-gift-of-liberation-2016 . Eu nu voi putea fi prezent aici, dar dacă se organizează un grup din România, te voi ține la curent.

DCI 2 Takeaways

Notițe de la Florin Pasat:

1. Dacă vrei să-ţi creşti afacerea, poţi dărui bani, produse ale afacerii tale sau timp. În cazul în care pentru tine e uşor să dăruieşti bani sau produse atunci dăruieşte TIMP. “Sacrificiul” va fi mai mare în acest fel. Nu dărui mai mult de 1 oră/săptămână, pentru că altfel o să renunţi.
2. Încurajează şi premiază şefii de deprtamente să colaboreze între ei şi să ofere resurse atunci când alte departamente au nevoie (în special oameni). Dacă oferi oamenii din echipa ta, trimite-i pe cei mai buni (nu pe cei mai leneşi :)).
3. Pentru a avea creativitate în activitatea ta, du-te la un târg de produse/servicii, vezi care sunt produsele cele mai frumoase şi scoate-i la masă pe acei oameni şi laudă-le produsele. Apreciază-i pe cei care sunt creativi. Ca exemplu personal, Geshe Michael a zis că se uită la video-urile cu Tony Robbins şi încearcă să găsească lucruri pe care să le aprecieze la el (glumeşte Geshe: “Nu mi-e uşor să fac asta pentru că e mai înalt decât mine şi are mai mult farmec decât mine”).
4. Cei care ţin seminarii îşi pot mări numărul participanţilor promovând alţi traineri/speakeri sau participând la organizarea altor seminarii.
5. Momentul morţii este tot o rodire de seminţe. E important să ştii cum să gestionezi acest moment.
7. Momentele dinaintea morţii (şi prin extensie, perioada de pensionare aş adăuga) sunt momente în care să faci Meditaţia Cafelei zi de vară-până’n seară.
8. Când ai de ales cum să plantezi seminţe, alege să le plantezi pe cele mai puternice: persoane care ajută zeci de alte persoane, persoane care te-au ajutat în trecut (în special părinţii), persoane care au nevoie urgentă.
9. O situaţie se rezolvă uneori din 2 sau mai multe seminţe. De exemplu, pentru un business profitabil pe care să-l faci cu pasiune ai nevoie de o samânţă pe business (ajută alt business să crească) şi o altă sămânţă pe pasiune.
10. Pentru a grăbi un rezultat lucrează pe ambele direcţii simultan: plantează rezultatul (4 paşi Stabucks) în acelaşi timp cu eliminarea seminţelor negative care te împiedică să-l obţii (fie 4P pe seminţe deja plantate, fie “carneţelul” ca să te asiguri că nu mai plantezi negativ, fie – şi asta e “the best” – şi 4P şi carneţelul).
11. Mediul e o oglindă a seminţelor tale (Floarea 3). Atunci când vezi ceva care nu îţi convine – corupţie, mită. ceartă, văicăreală – întreabă-te “Ce am plantat de experimentez această situaţie?” şi fă 4P pe acele seminţe. La fel, atunci când vezi prosperitate, calm, sprijin reciproc, integritate gândeşte-te “Ceva am plantat de exeperimentez această realitate” şi fă Meditaţia Cafelei pe acel “ceva”.

Al 5-lea set se referă la ordinea de rodire a seminţelor (care e prioritatea la manifestare):
1. Sămânţele cele mai puternice sunt cele plantate cu părinţii (mama, tata) şi apoi celelalte soluri: cei care te-au ajutat cel mai mult, cei care au nevoie urgentă, cei care ajută mai multă lume. Morala este că atunci când ai posibilitatea să plantezi mai multe tipuri de seminţe alege-le pe cele mai puternice.
2. Dacă seminţele sunt egale ca putere, cel mai repede se deschid cele plantate în apropiere morţii. Geshe a folosit expresia “Seminţele de dinaintea morţii preiau controlul”. Morala este că o persoană aflată pe patul de moarte trebuie să fie protejată de emoţii negative. (Comentariu personal: în “Joy of Impermanence” spune că in SUA e obiceiul ca morţii din spital să fie dusi la morgă până când vin rudele să îi ia. Pentru că sufletul încă nu a ieşit din corp şi pentru că simte frigul din camera frigorifică îşi doreşte foarte multă căldură şi e posibil să se reîncarneze în tărâmuri cu flăcări).
3. Prima dată se deschide o sămânţă plantată prin obicei (ai făcut mai des acel lucru).
4. Dacă toate seminţele sunt egale ca putere, atunci se deschide prima cea care a fost plantată prima.

Despre Practica zilnică

Precum corzile unui instrument muzical…
=========================================
….așa ar trebui să fie practica ta !

Practica ar trebui să fie precum firul întins al unui instrument muzical. Nici prea strânsă, pentru că atunci există pericolul de a se rupe, dar nici prea moale, pentru că atunci nu mai sună bine muzica.

Pentru cei care au fost de curând la evenimentul DCI 2, asta înseamnă:
– zilnic carnețelul 3x/6x pe zi
– meditația cafelei 5 min / zi
– yoga zilnic câteva minute, și odată pe săptămână o sesiune mai lungă
– odată pe săptămână, o oră, te vezi cu partenerul tău karmic pentru a planta semințe pozitive în viața ta.

Pentru cei care au început să vină și la întâlnirile de studiu, DCI Immersion se adaugă:
– studiu și contemplare asupra conceptelor din cursurile Dharma. (zilnic)

Chiar dacă am avut multe lucruri de făcut legate de același domeniu, studiul Dharma are un efect foarte specific: îți pune mintea la contribuție și te ajută să gândești limpede. Mai mult de atât, te ajută să dezvolți răbdarea la un nivel înalt, pentru că dacă ai răbdare să rumegi ideile din cursuri, mintea poate apoi face față mult mai ușor situațiilor din trecut ce te deranjau. Studiind și înțelegând Dharma, fiecare situație din viața ta se transformă într-o lecție și te vei bucura că le primești constant. După cum am discutat și ieri la întâlnire, avem nevoie de înțelepciune și de practică în proporții egale pentru a evolua. (50/50 – wisdom vs. method)

Înțelepciunea însemnând studiul și meditația, iar practica fiind activitățile noastre din restul zilei.

Am hotărât să punem întâlnirile de studiu în ziua de marți, de la 7:00-9:00 dimineața. Iar ziua de joi va rămâne doar pentru întâlnirile DCI Mastermind. Chiar dacă e devreme, eu zic că avantajele sunt multiple:
– mintea e fresh ca să fie atentă pe studiu.
– eliberăm o seară din săptămână
– traficul e lejer
– e liniște :)

Următoarea întâlnire DCI Immersion va fi marți, pe 18 octombrie, de la ora 7 dimineața la Connect Hub. Continuăm recapitularea pentru ACI 1 “Calea cu 3 principii”.