MK Lecția 0 : Cele 2 realități | Slefuitorul de Diamante

MK Lecția 0 : Cele 2 realități

Lecția 0 din seria de materiale Management Karmic are de a face cu baza de la care pleacă acest tip de management.

Discutăm despre cele 2 realități pe care le percepem cu mintea noastră: Realitatea convențională (pare reală) și realitatea ultimă (este reală). Conștientizând existența acestor 2 realități, poți dezvolta o flexibilitate mult mai mare în gândire și poți produce cu adevărat schimbări radicale în proiectul tău.

Realitatea convențională (deceptivă):

  • Este modul de a defini lucrurile prin natura lor, iar calitățile lucrurilor sunt fixate și permanente în timp.
  • Presupune rigiditate în a privi lucrurile. Nu doar vezi lucrurile ca fiind definite intrinsec, dar crezi și că ele funcționează de la sine. Sistemele din jurul tău, le vezi ca fiind eficiente sau neeficiente strict prin natura lor.
  • Aduce cu ea suferința schimbării. Atunci când pierdem un lucru sau o persoană dragă din viața noastră avem de suferit. Acest mod de a privi realitatea presupune sursa unei posibile suferințe ce se va manifesta în viitor.
  • Presupune atașament nu doar de lucrurile înconjurătoare, cât și de idei și de modul de a privi realitatea (intrinsec).
  • Se numește adevăr deceptiv, deoarece pentru mintea unui om neiluminat, pare altceva decât este cu adevărat.

Realitatea Ultimă (reală):

  • Presupune lipsa unei existențe intrinseci, lipsa unei naturi proprii,
  • Lipsa non-­dependenței prin prisma tiparelor mentale. ­
  • Orice lucru există interdependent prin prisma tiparelor noastre mentale. Atâta timp cât există o bază rezonabilă (un cilindru cu pastă) și o idee potrivită în mintea noastră (ideea de pix), doar atunci acel lucru poate exista. (ca fiind pix) ­
  • Aduce flexibilitate în gândire, deoarece lucrurile, aparent exterioare, îşi pierd calitatea de a fi solide, fixate, permanente și neschimbătoare.
  • Elimină suferința dată de extremele în gândire, de­ atașamentul față de existență sau inexistență.

Când vorbim despre cele 2 realități, cea convențională și cea reală, să nu avem tendința să credem că prima nu este validă, este doar deceptivă. Ambele sunt valide pentru cine are tiparele necesare. Adică… lucrurile doar par că există intrinsec, dar în realitate, argumentând logic, ajungi la concluzia că ele nu ar avea cum să existe în acest mod. Ci există în funcție de cauze și condiții.

Calea de mijloc în gândire, ce te va feri de cele două extreme, zice în felul următor: Nu este adevărat că lucrurile nu există deloc, ci nu există prin natura lor. Și a 2-a afirmație a căii de mijloc: Lucrurile există, dar există prin prisma tiparelor noastre mentale.

Enjoy !

About the Author Octavian Baban

Ambasador @ Diamond Cutter România.   Îmi doresc ca prin răspândirea acestor învățături, fiecare om să-și poată creea o lume perfectă din care să vrea să facă parte.

A apărut cartea audio ”Șlefuitorul de diamante” !

În întreaga lume, milioane de oameni se opresc zilnic pentru a găsi în „Șlefuitorul de diamante” strategii care ii ajuta sa obțină succesul pe plan financiar și în viața personală. În doar zece ani, aceasta carte – care are la baza ințelepciunea din „Sutra Șlefuitorului de diamante”, o veche scriere tibetană – a devenit Biblia în domeniul afacerilor.

Peste 3 milioane de oameni din lumea întreagă aplica zilnic principiile din Diamond Cutter pentru a-și atinge cu succes obiectivele financiare și personale. Bazata pe Diamond Cutter Sutra – o străveche învățătura tibetana – aceasta carte a devenit o unealta moderna în business, tradusa în peste 20 de limbi și folosita pentru a crea noi businessuri de succes în toată lumea.