Episodul 7: Primul obstacol în practica meditației | Slefuitorul de Diamante

Episodul 7: Primul obstacol în practica meditației

În acest episod discutăm despre probleme, sau mai tehnic zis, obstacole în practica meditației.

Așadar, ți-ai aranjat spațiul unde să-ți faci sesiunea de meditație, știi postura corectă în care stai și ți-ai ales un obiect potrivit pe care să-ți pui atenția. Ghici ce urmează acum? Exact – meditația!

După primul minut după ce închizi ochii și începi să-ți numeri respirațiile, te vei lovi de ceea ce se cheamă obstacole în practica ta. Sunt 5 obstacole clasice peste care practicienii au de trecut. Așa se întâmplă de peste 2500 de ani. Și pentru a ne ajuta, înțelepții din trecut, au descris foarte bine care sunt cele 5 obstacole și antidoturile lor echivalente pentru a ne ajuta să le rezolvăm.

În ordinea în care ele apar, sunt:

  1. Lenea
  2. Pierderea obiectului din atenție
  3. Minte agitată sau obosită
  4. Nu acționezi atunci când e nevoie
  5. Acționezi atunci când nu e nevoie.

În acest episod vom discuta despre antidoturile pentru primul obstacol.

Spor !

About the Author Octavian Baban

Ambasador @ Diamond Cutter România.   Îmi doresc ca prin răspândirea acestor învățături, fiecare om să-și poată creea o lume perfectă din care să vrea să facă parte.

A apărut cartea audio ”Șlefuitorul de diamante” !

În întreaga lume, milioane de oameni se opresc zilnic pentru a găsi în „Șlefuitorul de diamante” strategii care ii ajuta sa obțină succesul pe plan financiar și în viața personală. În doar zece ani, aceasta carte – care are la baza ințelepciunea din „Sutra Șlefuitorului de diamante”, o veche scriere tibetană – a devenit Biblia în domeniul afacerilor.

Peste 3 milioane de oameni din lumea întreagă aplica zilnic principiile din Diamond Cutter pentru a-și atinge cu succes obiectivele financiare și personale. Bazata pe Diamond Cutter Sutra – o străveche învățătura tibetana – aceasta carte a devenit o unealta moderna în business, tradusa în peste 20 de limbi și folosita pentru a crea noi businessuri de succes în toată lumea.