Episodul 6: Postura corectă în meditație | Slefuitorul de Diamante

Episodul 6: Postura corectă în meditație

În episodul 6 al seriei noastre introductive despre DCI Nivelul 3, Gec ne prezintă postura corectă pentru o practică eficientă a meditației.

Acum că ai găsit un mediu potrivit atât în exterior cât și în interior (motivație/atitudine) – ești pregătit pentru o sesiune de meditație. Ai nevoie să-ți parchezi corpul în cea mai bună postură potrivită pentru concentrare profundă. Ideea este să-ți parchezi corpul într-o poziție confortabilă ca să nu-ți mai distragă atenția de la obiectul ales.

Aceasta este postura tradițională în 8 puncte ce se predă în tradiția Șlefuitorului, iar pentru zilele noastre am mai adăugat 1 punct în plus, urmărește materialul video și o să vezi despre ce e vorba.

După cum ai studiat la nivelurile DCI 1 și 2 în secțiunile despre Niguma Yoga, tradiția spune că gândurile și prana (curenții energetici interiori) sunt legați strâns – precum un cal și un călăreț. În practica meditației, acest lucru se traduce în faptul că dacă îți pui corpul într-o postură corectă atunci curenții interiori vor circula fără obstacole prea mari și te vei putea concentra mai bine.

 

About the Author Octavian Baban

Ambasador @ Diamond Cutter România.   Îmi doresc ca prin răspândirea acestor învățături, fiecare om să-și poată creea o lume perfectă din care să vrea să facă parte.

A apărut cartea audio ”Șlefuitorul de diamante” !

În întreaga lume, milioane de oameni se opresc zilnic pentru a găsi în „Șlefuitorul de diamante” strategii care ii ajuta sa obțină succesul pe plan financiar și în viața personală. În doar zece ani, aceasta carte – care are la baza ințelepciunea din „Sutra Șlefuitorului de diamante”, o veche scriere tibetană – a devenit Biblia în domeniul afacerilor.

Peste 3 milioane de oameni din lumea întreagă aplica zilnic principiile din Diamond Cutter pentru a-și atinge cu succes obiectivele financiare și personale. Bazata pe Diamond Cutter Sutra – o străveche învățătura tibetana – aceasta carte a devenit o unealta moderna în business, tradusa în peste 20 de limbi și folosita pentru a crea noi businessuri de succes în toată lumea.