Principiile Yoga: Cum functioneaza Yoga | Slefuitorul de Diamante

Principiile Yoga: Cum functioneaza Yoga

De cand am inceput sa meditez, incet incet am auzit tot mai mult si despre yoga. Am tot evitat-o, m-am tot ferit de yoga pentru ca nu vroiam sa imi mai bat capul cu inca un set de tehnici si invataturi suplimentare, plus ca nu aveam nici o prarere prea buna despre cei care practicau yoga la noi in tara. Eram multumit doar cu practica zilnica a meditatiei. De cand l-am cunoscut pe Geshe Michael am reusit sa ma impac foarte frumos si cu Yoga, in special cu acest model foarte simplu recomandat de el.

Precum straturile unei cepe…

Intreaga noastra fiinta este alcatuita din mai multe straturi. Corpul fizic fiind stratul cel mai din exterior. Corpul fizic este “hranit” de urmatorul strat, iar respiratia este cea mai importanta hrana. Acest strat al respiratiei este urmat de un strat si mai subtil, acela al curentilor energetici interiori sau “prana”. Acesti curenti curg prin interiorul corpului prin niste canale, nadis, in numar de peste 70.000 in tot corpul. Aceste canale energetice sunt mai subtile si decat cea mai fina raza de lumina. Dincolo de acesti curenti energetici sunt gandurile noastre, cel mai profund strat. Precum un calaret pe cal, gandurile si curentii subtili energetici sunt granita unde mintea si corpul se unesc.

Aceste nivele sunt toate interconectate. Orice schimbare la unul din nivele, are repercursiuni in toate. De la interior spre exterior: atunci cand avem ganduri linistite, prana circula frumos. Acest lucru va face ca respiratia sa fie profunda si calma, iar corpul fizic prinde forta deoarece isi primeste hrana in mod direct.

Prin Yoga lucram de la exterior spre interior. Asanele ce le facem cu corpul fizic vor face respiratia sa devina calma si profunda. Mai departe, prana va incepe sa circule frumos, iar mintea se va linisti, fiind in stransa legatura cu prana. Si uite asa o sesiune de yoga te face mai fericit.

Totusi exista un strat si mai profund. Acesta este Karma. Doi oameni pot avea experiente total diferite dupa o sesiune de yoga. La final unul din ei se poate simti foarte bine, pe cand celalalt poate pleca acasa cu o durere crunta de spate sau de gat. Karma funcționează dincolo de gandurile pe care le avem, iar samanta ce ne ofera perceptille(pozitive sau negative) vine din cat de mult am avut grija de alți oameni in trecut.

Avem miliarde de seminte karmice in subconstientul nostru. Daca avem grija in mod constient de sanatatea celor din jurul nostru vom avea succes si in practica yoga.

Te las in continuare sa urmaresti o prezentare a lui Gabriel (unul din prietenii nostrii) despre Yoga Lady Niguma,

Si apoi chiar sa faci o sesiune de yoga.

sau cea lunga , ghidata de insusi GMR

Йога Леди Нигумы. Комплекс from Anton on Vimeo.

Succes !

About the Author Octavian Baban

Ambasador @ Diamond Cutter România.   Îmi doresc ca prin răspândirea acestor învățături, fiecare om să-și poată creea o lume perfectă din care să vrea să facă parte.

A apărut cartea audio ”Șlefuitorul de diamante” !

În întreaga lume, milioane de oameni se opresc zilnic pentru a găsi în „Șlefuitorul de diamante” strategii care ii ajuta sa obțină succesul pe plan financiar și în viața personală. În doar zece ani, aceasta carte – care are la baza ințelepciunea din „Sutra Șlefuitorului de diamante”, o veche scriere tibetană – a devenit Biblia în domeniul afacerilor.

Peste 3 milioane de oameni din lumea întreagă aplica zilnic principiile din Diamond Cutter pentru a-și atinge cu succes obiectivele financiare și personale. Bazata pe Diamond Cutter Sutra – o străveche învățătura tibetana – aceasta carte a devenit o unealta moderna în business, tradusa în peste 20 de limbi și folosita pentru a crea noi businessuri de succes în toată lumea.