Protejează proprietatea - Legământul 2 - Cercurile Concentrice | Slefuitorul de Diamante

Protejează proprietatea – Legământul 2 – Cercurile Concentrice

Daca nu respecți al doilea legământ, protejează proprietatea vei suporta consecințe: lipsă resurse (bani, timp, clienți, energie) sau fluctuatii mari pe acestea, iar in mediul extern: nu primești sprijin pentru proiecte, resursele din tara ta sunt putine, recoltele se distrug usor.

Ce ai de facut? Rugăciune pentru cei cu probleme financiare, plata la timp a facturilor, plată în avans, plată în plus, reparaţii, acţiuni care economisesc resurse, curăţenie în locurile publice, să ajuti cu bani parintii/amicii/rude cu probleme financiare, să îi donezi sau să imprumuti niste bani; ordine in camera şi/sau la locul de munca; să respecti procedurile de lucru de la munca, să ajungi la timp la întalnire.

Nu stiu cum sunt alții, dar eu când văd o informație utilă pe facebook o distribui mai departe. Si aici nu mă refer doar la postări “spirituale” sau de “dezvoltare personala”, ci mai ales la cele despre promovarea cursurilor, taberelor si afacerilor celor din lista mea de prieteni. Și pentru că plantez frumos cu aceste share-uri, nu de puține ori sunt premiat cu o invitație gratuită la un curs sau chiar cineva se oferă să-mi plătească un curs pentru ca împreună să creștem frumos. Unii ar spune că asta înseamnă karma, dar eu știu că aplic tehnica din Slefuitorul de diamante, că plantez frumos pe legământul 2, protejează proprietatea celorlalți și ca recompensa mă bucur de o recoltă bogată! 

Poţi planta pe PLUS, adică protejezi proprietatea:

Centru (seminţe foarte bune): Să dăruieşti orice fel de resurse.

Cercuri (seminţe bune): Să promovezi un produs/serviciu, să ai grijă de bunurile pe care le foloseşti, să sprijini persoane cu probleme financiare, să înveţi o persoană cum să căştige bani, să promovezi afacerea unui amic, dar mai ales să promovezi afacerea concurentei tale, să intermediezi colaborări, să daruiesti orice fel de resurse, bani, siguranţa, energie, timp (Atenţie aici, să nu daruieşti mai mult decat îţi poti permite ca să nu ai regrete deoarece se pot planta multe lucruri rele prin regret), să laşi camera de hotel curata dupa ce pleci, să stingi la plecare becul şi apa; să faci economie la orice fel de resurse, dar nu să fii zgarcit.

Sau poţi planta pe MINUS, adică NU protejezi proprietatea:

Centru (seminţe foarte proaste): Să furi sau să distrugi intenţionat lucruri (resurse)

Cercuri (seminţe foarte proaste): Să distrugi bunuri, să risipeşti resurse, să întârzii cu plata facturilor, să întârzii la întâlniri sau să stai peste ora convenită (furi timp), să faci mizerie în locurile publice, să nu respecti reguli/proceduri, pierzi timp la munca in folosul propriu, să amani intalnirile, să furi energie celor din jur, să furi conţinut de pe internet.

***

Legături către seria de articole despre cele 10 legăminte:

FAPTE: 1) Protejează viața, 2) Protejează proprietatea, 3) Puritate sexuală

VORBE: 4) Integritate, 5) Spune cuvinte care aduc oamenii împreună, 6) Vorbește cu blândețe, 7) Vorbește cu sens

GÂNDURI: 8) Bucură-te pentru succesul altora, 9) Compasiune pentru eșec, 10) Perspectivă corectă a realității.

About the Author Marius Dinu

Marius Robert Dinu Gazda grupului Diamond Cutter Constanta, membru fondator al clubului de vorbit in public Toastmasters Constanta, creator al proiectul “Coaching in natura cu Marius Robert Dinu".

follow me on:

A apărut cartea audio ”Șlefuitorul de diamante” !

În întreaga lume, milioane de oameni se opresc zilnic pentru a găsi în „Șlefuitorul de diamante” strategii care ii ajuta sa obțină succesul pe plan financiar și în viața personală. În doar zece ani, aceasta carte – care are la baza ințelepciunea din „Sutra Șlefuitorului de diamante”, o veche scriere tibetană – a devenit Biblia în domeniul afacerilor.

Peste 3 milioane de oameni din lumea întreagă aplica zilnic principiile din Diamond Cutter pentru a-și atinge cu succes obiectivele financiare și personale. Bazata pe Diamond Cutter Sutra – o străveche învățătura tibetana – aceasta carte a devenit o unealta moderna în business, tradusa în peste 20 de limbi și folosita pentru a crea noi businessuri de succes în toată lumea.