Protejează viaţa - Legământul 1 - Cercurile Concentrice | Slefuitorul de Diamante
Slefuitorul de Diamante
Shares

Protejează viaţa – Legământul 1 – Cercurile Concentrice

Vrei sa ai o viață împlinita atunci ar fi bine sa alegi sa devii o persoană care respectă cele 10 legăminte. În următoarele articole îți voi povesti cum semințele plantate îți pot aduce recolta dorită.

***

Legături către seria de articole despre cele 10 legăminte:

FAPTE: 1) Protejează viața, 2) Protejează proprietatea, 3) Puritate sexuală

VORBE: 4) Integritate, 5) Spune cuvinte care aduc oamenii împreună, 6) Vorbește cu blândețe, 7) Vorbește cu sens

GÂNDURI: 8) Bucură-te pentru succesul altora, 9) Compasiune pentru eșec, 10) Perspectivă corectă a realității.

***

Protejează viaţa Legãmântul 1

Suntem in post, dar nu toți postim pentru ca mulți dintre noi avem dependențe de carne, lapte sau ouă. Puii mei au fost obișnuiți sa aibă lactate la fiecare masă. Eu îmi doresc sa fiu sănătos si evident ca doresc si pentru ei același lucru, așa că in timp ce eu țin post si am eliminat din dieta mea mâncarea de origine animala, la mesele împreună am fost creativ și am folosit soia. Burgherii vegetali din soia fiarta si prăjită cu sos de soia au fost delicioși. Nimeni nu a observat ca mâncarea este de post! Astfel am plantat frumos pentru “protejează viață” si voi fi premiat cu sănătate …

 Imagine by Ryan McGuire

Daca nu respecti legământul 1  atragi in viata ta consecințe: boală, accidente, probleme de sanatate, viata scurta, nu ai energie, iar in mediul extern: mediu periculos pentru integritate fizică, fiintele din jur se imbolnavesc usor si mor repede, alimentele din tara ta nu se digera usor sau nu au valoare nutritionala.

Ce ai de facut ca să plantezi pentru legământul 1: Rugăciune pentru cei cu probleme de sănătate, Meditația Tong Len, oferă fructe și legume celorlalți, evită carnea pentru o anumită perioadă de timp, plătește rețeta unei persoane în vârstă, promovează stilul de viață sănătos, sa faci vizite la spital unui amic bolnav sa il ajuti cat este el acolo, mici actiuni, precum oferirea unui pahar cu apa, sau a unei felii de paine, sa faci curat, ordine in camera sau la birou.

Cercurile Concentrice

Noţiunea de cercuri concentrice, introduce ideea ca unele seminţe sunt mai bune, altele foarte bune, unele rele sau chiar foarte rele.

PLUS (respecţi protejeazã viaţa)

Centru (seminţe foarte bune): Să contribui la naşterea unei fiinţe vii sau să salvezi o persoană de la moarte

Cercuri (seminţe bune): Să faci sport, să te hrăneşti sănătos, să îngrijeşti persoane bolnave, să îi ajuţi pe alţii să aibă un stil de viaţă sănătos, conduci prudent, mentenanţă auto personal, păstrezi curăţenie

MINUS (nu respecţi protejeazã viaţa)

Centru (seminţe foarte rele): Iei viaţa unei fiinţe vii sau răneşti fatal o fiinţă vie

Cercuri (seminţe rele): Stil de viaţă nesănătos (alcool, carne, dulciuri), condus imprudent, sms la volan sau pe stradă, agresiune verbală, privit știri, privit filme/emisiuni cu violență, trecerea pe rosu ca si pieton (dai exemplu)

About the Author Marius Dinu

Marius Robert Dinu Gazda grupului Diamond Cutter Constanta, membru fondator al clubului de vorbit in public Toastmasters Constanta, creator al proiectul “Coaching in natura cu Marius Robert Dinu".

follow me on:

A apărut cartea audio ”Șlefuitorul de diamante” !

În întreaga lume, milioane de oameni se opresc zilnic pentru a găsi în „Șlefuitorul de diamante” strategii care ii ajuta sa obțină succesul pe plan financiar și în viața personală. În doar zece ani, aceasta carte – care are la baza ințelepciunea din „Sutra Șlefuitorului de diamante”, o veche scriere tibetană – a devenit Biblia în domeniul afacerilor.

Peste 3 milioane de oameni din lumea întreagă aplica zilnic principiile din Diamond Cutter pentru a-și atinge cu succes obiectivele financiare și personale. Bazata pe Diamond Cutter Sutra – o străveche învățătura tibetana – aceasta carte a devenit o unealta moderna în business, tradusa în peste 20 de limbi și folosita pentru a crea noi businessuri de succes în toată lumea.