Puritate sexuală - Legământul 3 - Cercurile Concentrice | Slefuitorul de Diamante

Puritate sexuală – Legământul 3 – Cercurile Concentrice

Continuăm cu seria noastră de articole despre cele 10 legăminte … astăzi suntem la legământul 3.

Pentru ca să respecți al treilea legământ urmărește să gândești, să vorbești și să te comporți cu o persoană de sex opus exact ca și atunci când partenerul tău ar fi de față și la fel, partenerul persoanei este prezent. Adică mereu să extinzi relația dintre tine și o persoană de sex opus la o relație de prietenie între 2 cupluri.

Dacă aș alege să împărtășesc în legătură cu sexualitatea mea, deja aș planta negativ.

 

Dacă ajungi să calci strâmb cu gândul, vorba sau fapta atunci “te vei bucura” de consecințe, cum ar fi gelozia, separarea, probleme sexuale, iar în mediul extern, în jurul tău, vei avea parte de poluare, mirosuri și mizerie.

Ce ai de făcut? Să faci rugăciune pentru cei cu probleme in relaţii sau pentru persoanele cu dependențe, să oferi sprijin emoțional pentru persoanele cu probleme în relație, să nu vizionezi filme/emisiuni care au conținut sexual, sa nu consumi alimente/alcool, să faci curat și ordine în cameră sau la birou.

 

Centru: Dacă vrei să plantezi o sămânță foarte bună, atunci alege să trăiești o relaţie de fidelitate cu sex „curat”.

Cercuri Concentrice: Tot semințe bune sunt considerate și să ai un stil de viaţă sănătos, evită să fii singur(ă) în aceeaşi cameră cu o persoană de sex opus, evită filmele/emisiunile care au conţinut sexual explicit sau evită ceartă de cuplu, partenerul este un înger deghizat, el te ajută să înțelegi. Alege să petreci timp cu persoane singure … bătrâni, copii.

Centru: Pe negativ, cel mai rău lucru pe care ai putea să-l faci este să faci sex cu o persoană aflată într-o relaţie în care a promis fidelitate sau să faci sex „murdar”.

Cercuri concentrice: Semințe negative sunt și: flirturile, distribuirea „dirty jokes” pe facebook sau mail, pofta pentru mâncare, băutură sau jocuri de noroc, vizionarea de filme/emisiuni care au conţinut sexual, impunerea voinţei asupra cuiva apropiat, privitul cu jind la pesoanele de sex opus care sunt in relaţii deja, flirtul cu aceste persoane, privitul filmelor cu conţinut deochiat sau a reclamelor sexiste si cu un conţinut de nuditate ridicat, atingerile nevinovate – dacă persoanele respective sunt in relație declarată cu cineva. Mâncatul de carne poate sa fie o cauza pentru pofte mai puţin sănătoase, precum si consumarea de substanţe stimulante, cafea, alcool sau droguri, pot duce la deprinderi mai puţin plăcute din acest punct de vedere.

***

Legături către seria de articole despre cele 10 legăminte:

FAPTE: 1) Protejează viața, 2) Protejează proprietatea, 3) Puritate sexuală

VORBE: 4) Integritate, 5) Spune cuvinte care aduc oamenii împreună, 6) Vorbește cu blândețe, 7) Vorbește cu sens

GÂNDURI: 8) Bucură-te pentru succesul altora, 9) Compasiune pentru eșec, 10) Perspectivă corectă a realității.

About the Author Marius Dinu

Marius Robert Dinu Gazda grupului Diamond Cutter Constanta, membru fondator al clubului de vorbit in public Toastmasters Constanta, creator al proiectul “Coaching in natura cu Marius Robert Dinu".

follow me on:

A apărut cartea audio ”Șlefuitorul de diamante” !

În întreaga lume, milioane de oameni se opresc zilnic pentru a găsi în „Șlefuitorul de diamante” strategii care ii ajuta sa obțină succesul pe plan financiar și în viața personală. În doar zece ani, aceasta carte – care are la baza ințelepciunea din „Sutra Șlefuitorului de diamante”, o veche scriere tibetană – a devenit Biblia în domeniul afacerilor.

Peste 3 milioane de oameni din lumea întreagă aplica zilnic principiile din Diamond Cutter pentru a-și atinge cu succes obiectivele financiare și personale. Bazata pe Diamond Cutter Sutra – o străveche învățătura tibetana – aceasta carte a devenit o unealta moderna în business, tradusa în peste 20 de limbi și folosita pentru a crea noi businessuri de succes în toată lumea.