Arta de a fi părinte | Slefuitorul de Diamante

Arta de a fi părinte

arta de a fi părinte

Iata un discurs foarte bun tinut de Michael Roach in 2011 despre cum poti aplica cateva principii in cresterea copiilor.

Discursul se chama “The Yoga of Parenting” si iata cateva puncte principale din discurs:

Nu ii poti educa pe copii in mod direct. In schimb trebuie sa fii foarte atent la comportamentul tau. Sunt 3 niveluri de comportament in prezenta copiilor pentru ca ei copiaza tot ce vad la tine:

1) In cazul in care cineva te enerveaza, e important sa te descarci cat mai repede de nervi si ura, . Copilul observa asta la tine, si intelege ca nu are rost sa tina ura in el pentru alte persoane

2) Nivelul de toleranta vis a vis la diferentele intre tine si alti oameni. Aici e important sa observi partea buna din ceilalti mereu si sa nu te impiedici de aspecte ce ti se par negative

3) Sa observi la copilul tau aspecte divine, si sa le notezi intr-un jurnal. In felul asta copilul devine o practica spirituala, ajungi sa-l vezi ca pe un inger trimis special ca sa-ti lumineze viata

Apoi a mai povestit despre un experiment la care a participat si el, in care un grup de copii au fost crescuti fara prea multi stimuli la tehnologie si internet in casa pana au intrat la liceu. Au observat ca starea lor de fericire era mult mai ridicata fata de restul care stateau ore intregi in fata calculatorului.

Tot acesti copii erau si mai deschisi catre interactionarea fata in fata cu ceilalti oameni.

Recomand sa-l ascultati !

linkul aici. Yoga of parenting

About the Author Octavian Baban

Ambasador @ Diamond Cutter România.   Îmi doresc ca prin răspândirea acestor învățături, fiecare om să-și poată creea o lume perfectă din care să vrea să facă parte.

A apărut cartea audio ”Șlefuitorul de diamante” !

În întreaga lume, milioane de oameni se opresc zilnic pentru a găsi în „Șlefuitorul de diamante” strategii care ii ajuta sa obțină succesul pe plan financiar și în viața personală. În doar zece ani, aceasta carte – care are la baza ințelepciunea din „Sutra Șlefuitorului de diamante”, o veche scriere tibetană – a devenit Biblia în domeniul afacerilor.

Peste 3 milioane de oameni din lumea întreagă aplica zilnic principiile din Diamond Cutter pentru a-și atinge cu succes obiectivele financiare și personale. Bazata pe Diamond Cutter Sutra – o străveche învățătura tibetana – aceasta carte a devenit o unealta moderna în business, tradusa în peste 20 de limbi și folosita pentru a crea noi businessuri de succes în toată lumea.