Vacuitatea și cauzele depresiei | Slefuitorul de Diamante

Vacuitatea și cauzele depresiei

Uite o idee ce sigur iti va prinde bine. Dupa ce ai citit cartea, ai mai urmarit putin demonstratiile despre vacuitate, (potentalul ascuns al tuturor lucrurilor) si ai mai practicat putin plantarea semintelor pozitive, acum e timpul sa mergem putin mai in profunzime.Avand in vedere ca totul este “gol” de sens in esenta, hai sa punem putin si mintea noastra in vizor.
Gandurile ce trec non-stop prin vizorul atentiei noastre sunt la fel de goale de sens propriu precum orice obiect exterior din realitatea noastra. Ce simtim noi despre anumite ganduri, ne da perceptiile despre minte.

Hai sa explicam putin vacuitatea depresiei, deoarece este un caz cat se poate de practic si de des întâlnit. Iar dacă ne dam seama de această subtilitate, avem ocazia să eliminam depresia pe termen lung.

depression1

Iata raspunsul:
Este cat se poate de simplu sa realizam ca pixul nu-si are sensul in esenta sa, ci ca vine dinspre noi, la fel cum si “jucaria de mestecat” vine dinspre catelus. Este mult mai dificil sa realizam ca si insusi mintea noastra este goala in esenta ei.Cine a avut de a face cu depresia pentru perioade mai lungi de timp, si-a dat seama ca depresia nu survine pentru ca asa alege el. Depresia este una din acele afectiuni care ne demonstreaza clar ca nu suntem noi in prezent in controlul mintii noastre, ci mai degraba, provine din seminte plantate in trecut, seminte ce acum infloresc in perceptia starii de depresie.

Semintele au fost plantate in trecut atunci cand am zis sau am facut ceva ce a cauzat tristete altei persoane. Cand semintele infloresc, vom simti depresie, chiar si in ciuda faptului ca restul lucrurilor par sa fie in regula. Acelasi lucru observam in cazul altor persoane ce se simt relativ bucurosi cand au de a face cu cele mai deranjante situatii. Aceasta este vacuitatea depresiei – In aceleasi circumstante pe care le traim momentan, altcineva se poate bucura fara probleme.

Daca vrei sa poti trece mai usor peste perioadele de depresie poti face un lucru foarte folositor: sa ajuti pe cineva care se afla in depresie, sa-l ajuti sa devina mai bucuros. Asta va planta o samanta in mintea ta, samanta ce va inflori in perceptia ca mintea noastra este strălucitoare si bucuroasa. Dacă nu poți ajuta momentan, este suficient și gândul că vrei să-i fie mai bine.

Așadar cauza nr 1, cauza substanțială ce duce la experimentarea unei stări de depresie este să te gândești numai la binele tău.

Există și alte 2 cauze contributorii, să nu-ți respecți angajamentele și flecăreala. De ce? pentru că dacă faci în mod repetat aceste 2 lucruri îți va scădea încrederea în sine și apoi depresia bate la ușă.

About the Author Octavian Baban

Ambasador @ Diamond Cutter România.   Îmi doresc ca prin răspândirea acestor învățături, fiecare om să-și poată creea o lume perfectă din care să vrea să facă parte.

A apărut cartea audio ”Șlefuitorul de diamante” !

În întreaga lume, milioane de oameni se opresc zilnic pentru a găsi în „Șlefuitorul de diamante” strategii care ii ajuta sa obțină succesul pe plan financiar și în viața personală. În doar zece ani, aceasta carte – care are la baza ințelepciunea din „Sutra Șlefuitorului de diamante”, o veche scriere tibetană – a devenit Biblia în domeniul afacerilor.

Peste 3 milioane de oameni din lumea întreagă aplica zilnic principiile din Diamond Cutter pentru a-și atinge cu succes obiectivele financiare și personale. Bazata pe Diamond Cutter Sutra – o străveche învățătura tibetana – aceasta carte a devenit o unealta moderna în business, tradusa în peste 20 de limbi și folosita pentru a crea noi businessuri de succes în toată lumea.