Vorbește cu blândețe - Legământul 6 - Cercurile concentrice | Slefuitorul de Diamante

Vorbește cu blândețe – Legământul 6 – Cercurile concentrice

Astazi, vorbim despre al 6-lea legământ, vorbește cu blândețe, lumea ar fi altfel dacă fiecare om de pe acest pământ ar respecta acest legământ, ar alege conștient sa vorbească mereu cu blândețe.

În viață faci unele alegeri sau urmezi tradiția de familie. Eu am respectat tradiția și am devenit profesor, așa cum erau și părinții mei. Ca profesor este nevoie, uneori, să fii mai autoritar și să te exprimi mai dur, în felul acesta am plantat negativ.

În paralel, am dezvoltat și o afacere, practic eram profesor onorific și trăiam din firma mea. Clienții mei au fost recolta mea, în sensul că în timp ce eu plantam negativ ca profesor, culegeam negativ prin clienți violenți, care vorbeam dur și care se exprimau extrem de colorat. Trist, dar adevărat.

La un moment dat, am renunțat la meseria de profesor. Și am ales să vorbesc mereu cu blândețe, chiar dacă ai mei clienți nu vorbeau așa. Cu timpul, afacerea mea a scăzut și am ajuns la un moment în care am facut o schimbare totală. Am inchis fosta afacere, care era un internet-cafe și am deschis în același loc un social hub. Noii clienți erau din alt film, ei toți vorbeau cu blândețe și astfel am avut parte de o alta viață, exact așa cum mi-o doresc. Era practic lumea mea, lumea în care se vorbeste cu blandete.

Uneori, ieseam din lumea mea și dădeam nas în nas cu o autoritate și eram socat de lipsa de blândețe, seminte negative inca am in mine, dar deja acum rodesc mult mai puțin și mai slab pentru ca mereu cand ceva vine spre mine, eu respir adânc, spun în gând “Multumesc! Te iubesc!” sau “Doamne miluieste!” și răspund cu blândețe!

Astazi, trăiesc în cea mai blândă lume pentru că de ani de zile plantez cu blândețe!

Daca nu vrei in viața ta consecințe, cei dragi țipă la tine “fărăniciunmotiv”, iar in mediul extern să ai mereu parte de zgomot, certuri între cei apropiați.

Tot ce ai de făcut este să te rogi pentru cei care își ies din fire, să te concentrezi pe respirație, să faci rugăciune de iertare, binecuvântare față de persoanele pe care le-ai agresat verbal.

Revenim la conceptul cercurilor concentrice, ca și la o țintă cu cât nimerești mai in centru, cu atât punctajul este mai bun. Din păcate uneori suntem pe MINUS pentru că plantăm semințe negative, proaste, rele.

Centru (semințe foarte negative): Ton ridicat sau cuvinte “grele”, dure, care rânesc deși sunt spuse incet și calm, să critici fără să ții cont de sentimentele persoanei.

Cercuri (semințe foarte negative): să privești știri, să privești filme sau emisiuni cu violență, sa mergi pe stadion, unde galeria are sloganuri extreme, sa citești cărți sau bloguri cu limbaj “greu”, sa te cerți în gând cu altcineva (inclusiv cu tine), să critici, să forțezi de orice fel, să constrângi pe cineva să facă ceva ce nu ii place, prin vorbe si, sau fapte. În cercul mai larg pentru incalcarea acestui precept, intră aici aroganța, atunci când întrerupi pe cineva pentru că ești mai “deștept”, mai “eficient”, mai “calificat”, și în loc să astepti să isi termine propoziția, presupui că știi ce va zice, ii iei vorba din gură și ii dai imediat răspunsul pe care tu crezi că îl asteapta.

Pentru a fi pe PLUS alege sa plantezi semințe pozitive sau bune.

Centru (semințe foarte bune): Vorbești calm, relaxat, cu o tonalitate blândă.

Cercuri (semințe bune): faci meditație, sport, yoga, ascultați muzică clasică sau simfonică, faci plimbări prin natură, asculți activă, dai feed-back constructiv, astfel încât persoana care te ascultă sa nu se simta lezată, citești cărți, vizionazi filme “blânde”, si recomanzi altora astfel de lucruri.

Hai sa vorbim mereu cu blândețe!

***

Legături către seria de articole despre cele 10 legăminte:

FAPTE: 1) Protejează viața, 2) Protejează proprietatea, 3) Puritate sexuală

VORBE: 4) Integritate, 5) Spune cuvinte care aduc oamenii împreună, 6) Vorbește cu blândețe, 7) Vorbește cu sens

GÂNDURI: 8) Bucură-te pentru succesul altora, 9) Compasiune pentru eșec, 10) Perspectivă corectă a realității.

About the Author Marius Dinu

Marius Robert Dinu Gazda grupului Diamond Cutter Constanta, membru fondator al clubului de vorbit in public Toastmasters Constanta, creator al proiectul “Coaching in natura cu Marius Robert Dinu".

follow me on:

A apărut cartea audio ”Șlefuitorul de diamante” !

În întreaga lume, milioane de oameni se opresc zilnic pentru a găsi în „Șlefuitorul de diamante” strategii care ii ajuta sa obțină succesul pe plan financiar și în viața personală. În doar zece ani, aceasta carte – care are la baza ințelepciunea din „Sutra Șlefuitorului de diamante”, o veche scriere tibetană – a devenit Biblia în domeniul afacerilor.

Peste 3 milioane de oameni din lumea întreagă aplica zilnic principiile din Diamond Cutter pentru a-și atinge cu succes obiectivele financiare și personale. Bazata pe Diamond Cutter Sutra – o străveche învățătura tibetana – aceasta carte a devenit o unealta moderna în business, tradusa în peste 20 de limbi și folosita pentru a crea noi businessuri de succes în toată lumea.